Kredi kartı borcunu ödeyemiyorum ne yapabilirim?
Ödemelerinizde zorlandığınızda da bankanız yanınızda!
Bankaya borcunuzu ödemek istediğinizi fakat zor bir dönemde olduğunuzu, bu sebeple ödeme süresini uzatmak istediğinizi bildirebilirsiniz. Bu şekilde borç transferi yapan bankalarla görüşebilirsiniz ya da borcunuz olan bankaya kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için başvurabilirsiniz.
Borç nasıl öğrenilir?
Borcun olduğu finansal kuruluş ya da bankalardan öğrenilebilir. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından, tüzel ve gerçek kişilerin kendilerine ait kredi kartı, kredi, çek ve senet bilgileri ile alakalı rapor sunuluyor. Yalnızca gerçek kişilere, e-Devlet kapısı üzerinden rapor hizmeti veriliyor. Aynı gün içinde 1 adet olmak üzere her ay 4 adet rapor ücretsiz rapor verilebiliyor.
Kredi kartı yapılandırma faizi ne kadar?
Kredi Kartı Yapılandırma Hesaplama
Uygulanabilecek akdi faiz ise 2022 yılı 1 Şubat itibarıyla aylık %1,80’dir. Kredi kartı için uygulanabilecek en yüksek gecikme faizi tutarı ise aylık %2,10 olarak TCMB tarafından belirlenmiştir.
Kredi kartı borcu yapılandırması nasıl olur?
Kredi kartlı borcu yapılandırma işlemi için bankalar ile görüşüp talep oluşturulabilirsiniz. Kredi kartı borçları en fazla 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır. Bankalarla olan ilişkilerinize ve bankaların faiz politikalarına göre bu durum değişiklik gösterebilir.
Kredi Kartı Yapılandırma Hesaplama
Kredi kartı borcu ilgili mevzuat kapsamında “kredi kartı üzerinden yapılandırılırsa” en fazla 12 ay olarak taksitlendirilebilir (ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda ise vade 36 ay olabiliyor).
Yine ilgili mevzuatta kredi kartı borcu için uygulanabilecek en yüksek faiz (gecikme durumları hariç) TCMB’nin açıkladığı akdi faiz olarak belirlenmiştir. Uygulanabilecek akdi faiz ise 2022 yılı 1 Şubat itibarıyla aylık %1,80’dir. Kredi kartı için uygulanabilecek en yüksek gecikme faizi tutarı ise aylık %2,10 olarak TCMB tarafından belirlenmiştir.
Kredi kartı borcu Yapılandırma sicili bozar mı?
Borcun hepsinin ödenmesi, yeniden yapılandırılması durumunda, bundan sonraki finansal işlemlerde Risk Merkezi nezdindeki bu kayıtlar banka ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz. Düzenleme kapsamına giren borç ve ödeme bilgileri mevzuat kapsamında Risk Merkezi kayıtlarında olmayı sürdürecek.
Kredi kartı borcu Yapılandırma kaç kez yapılır?
Kredi kartı borçlarını ödemekte güçlük çeken kişilerden sadece kredi kartı borçlusu ile konut ve taşıt kredisi borçlusu da yararlanabilecektir. Ayrıca kart ve bireysel kredi borçluları, borcunu 5 kez yapılandırma haklarına sahip olacaktır.
Kart borcunuzu yapılandırabilirsiniz.
Pek çok banka, kredi kartı borçlarını 72 aya kadar yapılandırabiliyor. Banka yetkilisiyle yapacağınız görüşmede borcunuzu ödemekte zorlandığınızı ve yapılandırma halinde tüm taksitleri aksatmadan ödeyeceğinizi belirtmeniz gerek.
Kredi kartı 1 gün geç ödeme kredi notunu etkiler mi?
Bir gün gecikme bile kredi notunda geç ödeme olarak algılanır. Yukarıda belirtmiş olduğumuz kredi ödemelerinden herhangi birinin son ödeme tarihi bir gün geciktirilse bile kredi notuna “geç ödeme” olarak yansır. Kredi notunda bir geç ödeme ise kredi notunu 200 puana kadar düşürebilir.
Kredi kartı ödemesi 1 ay gecikirse ne olur?
Asgari ödeme miktarını bir ay yani yeni ekstre tarihine kadar ödemezseniz veya asgari ödeme miktarından daha az öderseniz, 1 dönem (30 gün) gecikmiş olarak görüneceksiniz. Bir aylık gecikme ve akdi faiz borcunuza eklenecektir. Bu gecikmede herhangi bir yasal veya idari takip söz konusu değildir.
Kredi kartı borcu kaç ay ödenmezse icra gelir?
Kredi Borcu Ödenmezse Eve İcra Gelir Mi? Kredi borcu ödemesi en fazla 3 gün geciktiği müddetçe herhangi bir şey olmaz. Ancak kredi borcu 3 ay art arda ödenmemiş ise yasal takip işlemleri devreye sokulur. Bankalar anlaştıkları avukatlara dosyaları verir ve bu avukatlar ilk olarak kredi sahibini ararlar.
Kredi kartı son ödeme günü saat kaça kadar?
Kredi kartı son ödemesi saat kaça kadar sorusu tüm kredi kartı kullanıcıları tarafından önemsenen sorulardandır. Kişiler dönemsel kart borçlarını ilgili bankanın en yakın şubesine mesai bitimi olan 17.00’a kadar ödeyebilirler. Ancak bu süre ödemeyi şube ya da ATM üzerinden yapacak kişiler için geçerli olmaktadır.
Kredi kartı borcu avukata düşerse ne olur?
Yasal takip sürecinde borcunuz bir avukata, hukuk bürosuna ya da varlık yönetim şirketine devredilir. Bununla birlikte gecikme faizi ile artan borcunuza yasal takip masrafı da eklenir. Yasal takipteki kredi kartı borcunuzun avukatlık giderleri de size yansıtılır.
✓ borcumvarmi.com/?p=45 Kredi kartı borcum var mı?
✓ borcumvarmi.com/?p=968 Bankalar tarafından verilen krediler
✓ https://www.ziraatbank.com.tr Ziraat Bankası
Borcunu düzenli ödeyenler enayi mi?