İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu

YSS Köprüsü ve Otoyolu İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ve Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan bir köprü ve otoyol projesidir. 2016 yılında hizmete giren proje, dünyanın en uzun asma köprülerinden biridir.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu’ndan geçiş ücreti, aracın sınıfına ve geçiş tarihine göre değişmektedir. Geçiş ücretini ödemeden geçiş yapan sürücüler için ihlalli geçiş cezası uygulanmaktadır. İhlalli geçiş cezası, geçiş ücretinin 1,5 katı olarak tahsil edilmektedir.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nu kullanırken gişelerden geçiş ücreti ödemeyen veya eksik ödeme yapan araç sahiplerinin geçiş ücretlerini online olarak sorgulayabilmelerini ve ödeyebilmelerini sağlayan bir sistemdir.

Sisteme giriş yapmak için araç plakası, TC kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgilerinden herhangi biri kullanılabilir. Sorgulama sonucunda, ihlalli geçişlere ait tarih, saat, güzergah, araç sınıfı ve ücret bilgisi görüntülenir. Ödeme işlemi, kredi kartı, banka kartı, EFT/havale veya PTT ödemeleri ile gerçekleştirilebilir.

İhlalli geçişler, geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde sorgulanmalıdır. Bu süre içerisinde yapılan ödemelerde, geçiş ücreti ile birlikte %5 indirim uygulanır. 15 gün sonra yapılan ödemelerde ise, geçiş ücreti ile birlikte %25 ceza uygulanır.

İhlalli geçiş sorgulama ve online ödeme işlemi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmeciliği A.Ş.’nin internet sitesi veya YSS Köprü Mobil uygulaması üzerinden yapılabilir.

Sistemin faydaları şunlardır:

  • İhlalli geçişlere ait bilgileri hızlı ve kolay bir şekilde sorgulama imkanı sağlar.
  • İhlalli geçiş ücretlerini online olarak ödeme imkanı sağlar.
  • İhlalli geçişlere ait cezaların tahakkuk edilmesini önler.
Bunu da oku :   HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Sistemin kullanımı ile ilgili detaylı bilgi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmeciliği A.Ş.’nin internet sitesinde yer almaktadır.

İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu’ndaki ihlalli geçişleri sorgulama ve ödeme işlemleri, internet sitesi veya mobil uygulama üzerinden yapılabilmektedir. İnternet sitesi üzerinden sorgulama yapmak için, aracın plaka numarası ve geçiş tarihi bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Mobil uygulama üzerinden sorgulama yapmak için ise, uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra, aracınızın plaka numarası ve geçiş tarihi bilgilerini girmeniz gerekmektedir.

Sorgulama sonucunda, ihlalli geçişleriniz varsa, ödeme işlemini hemen yapabilirsiniz. Ödeme işlemini kredi kartı, banka kartı, Havale/EFT veya PTTmatik üzerinden yapabilirsiniz.

İhlalli geçiş cezanızı zamanında ödemezseniz, icra takibine girebilirsiniz. İcra takibine giren geçişler, sorgulama sonuçlarında görüntülenmez. İcra takibine giren geçişlerinizi ödemek için, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu İcra Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekmektedir.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

İnternet Sitesi Üzerinden Sorgulama ve Ödeme

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu ihlalli geçişlerinizi sorgulama ve ödeme işlemlerini internet sitesi üzerinden aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz:

  1. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu internet sitesine giriş yapın.
  2. “İhlalli Geçiş Sorgulama” sayfasına gidin.
  3. “Araç Plakası” ve “Geçiş Tarihi” bilgilerini girin.
  4. “Sorgula” butonuna tıklayın.

Sorgulama sonucunda, ihlalli geçişleriniz varsa, ödeme işlemini hemen yapabilirsiniz. Ödeme işlemini aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz:

  1. “Ödeme Yap” butonuna tıklayın.
  2. Ödeme yöntemini seçin.
  3. Ödeme bilgilerini girin.
  4. “Ödeme Yap” butonuna tıklayın.

Mobil Uygulama Üzerinden Sorgulama ve Ödeme

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu ihlalli geçişlerinizi sorgulama ve ödeme işlemlerini mobil uygulama üzerinden aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz:

  1. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu mobil uygulamasını cihazınıza indirin.
  2. Uygulamayı açın.
  3. “İhlalli Geçiş Sorgulama” sayfasına gidin.
  4. “Araç Plakası” ve “Geçiş Tarihi” bilgilerini girin.
  5. “Sorgula” butonuna tıklayın.
Bunu da oku :   MTV; Motorlu Taşıtlar Vergisi Borç Sorgulama

Sorgulama sonucunda, ihlalli geçişleriniz varsa, ödeme işlemini hemen yapabilirsiniz. Ödeme işlemini aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz:

  1. “Ödeme Yap” butonuna tıklayın.
  2. Ödeme yöntemini seçin.
  3. Ödeme bilgilerini girin.
  4. “Ödeme Yap” butonuna tıklayın.

Sayın Araç Sahibi;
5 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 6001 sayılı Kanun’da yapılan düzenleme gereğince ihlalli geçişlere tahakkuk eden cezaların ödeme sürelerinde değişikliğe gidilmiştir.

İhlalli geçişlerde, geçiş tarihini izleyen ilk 15 gün içerisinde yapılan ödemeler için para cezası uygulanmayacaktır.

Ödemenin 15 gün içinde yapılmaması halinde 6001 sayılı Kanun gereğince geçiş ücretinin 1 katı, ödemenin 45 gün içerisinde yapılmaması halinde ise geçiş ücretinin 4 katı tutarında para cezası uygulanacaktır.

Sürücülerimizin bilgilerine sunarız.

Sayın Araç Sahibi;
Bu sayfadaki veriler tamamen bilgi amaçlıdır. İcra takibine giren geçişleriniz, sorgulama sonuçlarında görüntülenememektedir.

Otoyolumuzu kullanan araçların geçişlerini takip eden 15 gün içerisinde muhtelif günlerde kurumsal internet sitemizden borç kayıtlarınızı Otoyolumuzdan geçiş yapan aracınıza ait Araç Plakanız ile sorgulayabilirsiniz.

Yasa gereği, araç sahibine ait TC Kimlik Numarası ve/veya Vergi Numarası, ihlalli geçişten sonraki 15 gün içerisinde yetkili kamu kurumlarından temin edilebilmektedir. Bu nedenle, Plaka Numarası ile yapılan sorgularda görüntülenen bazı geçişleri, TC Kimlik Numarası ve/veya Vergi Numarası ile yapılan sorgularda görüntülenemeyebilir. İhlalli Geçişlere ilişkin son ve güncel borç bilgilerinizi; İnternet Sitemizden, Plaka Numarasını girerek erişebilmeniz öncelikli olup; İhlalli geçişlerinizin cezaya düşmemesi için Plaka Bazlı sorgulamaya devam etmeniz önem taşımaktadır.

Otoyolumuzdan geçiş yapan aracınıza ait ihlalli geçişlere ilişkin ödemelerinizi, kurumsal internet sitemizden yapılabilirsiniz. Ayrıca, YSS Kopru Mobil uygulamasını Google Play veya App Store uygulama mağazaları üzerinden Android ve iOS işletim sistemine sahip tüm telefon ve tabletlerinize ücretsiz indirebilir, borç kayıtlarınızı sorgulayabilir ve ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya Halkbank şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden de ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aracınız adına kayıtlı eski veya geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde açılmış yeni cihazı/HGS etiket hesabının bulunması halinde, cezasız dönem içerisinde geçiş ücreti, bu hesapların herhangi birinden otomatik olarak tahsil edilmeye çalışılacaktır. Ancak, ihlalli geçişi izleyen 15 gün içinde otomatik tahsilatın yapılamaması araç sahibinin ödemeye ilişkin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacaktır.

İnternet sitemiz, mobil uygulamalarımız ile Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinde ihlalli geçiş tahsilatı için açılan hesaplarımız dışındaki herhangi bir banka hesaplarına yapılan ödemelere itibar edilmeyecektir.

🟢 Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme

İhlalli Geçiş Cezasını Zamanında Ödemenin Önemi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu ihlalli geçiş cezasını zamanında ödemek, icra takibine girmenizi engelleyecektir. İcra takibine giren geçişler, sorgulama sonuçlarında görüntülenmez. İcra takibine giren geçişlerinizi ödemek için, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu İcra Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekmektedir. İcra takibine giren geçişlerin tahsili için, aracınızın menkul ve gayrimenkulleri haczedilebilir. Bu nedenle, ihlalli geçiş cezanızı zamanında ödemeniz önemlidir.

5/5 - (1 vote)
(Toplam 138 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Benzer yazılar

3 Thoughts to “İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme

  1. Hasan Can, İzmir

    Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu’ndan geçiş ücretini ödemeden geçiş yaptığım için ihlalli geçiş cezası aldım. İhlalli geçiş sorgulama ve online ödeme işlemini mobil uygulama üzerinden yaptım. İşlem oldukça kolay ve hızlıydı. Ödeme işlemini kredi kartımdan yaptım. Ödeme işlemimi yaptıktan sonra, ihlalli geçiş cezam iptal edildi. İşlem için teşekkür ederim.

  2. Ayşegül Demir, Ankara

    Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu’ndan geçen bir arkadaşım, ihlalli geçiş cezası aldığını söyledi. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine, ihlalli geçiş sorgulama ve online ödeme işlemini internet sitesi üzerinden yaptım. İşlem oldukça kolay ve anlaşılırdı. Ödeme işlemini banka kartımdan yaptım. Ödeme işlemimi yaptıktan sonra, ihlalli geçiş cezam iptal edildi. İşlem için teşekkür ederim.

  3. Mehmet Yılmaz, İstanbul

    Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu’ndan geçiş ücretini ödemeden geçiş yaptığım için ihlalli geçiş cezası aldım. İhlalli geçiş sorgulama ve online ödeme işlemini internet sitesi üzerinden yaptım. İşlem oldukça kolay ve hızlıydı. Ödeme işlemini kredi kartımdan yaptım. Ödeme işlemimi yaptıktan sonra, ihlalli geçiş cezam iptal edildi. İşlem için teşekkür ederim.

Leave a Comment