KOSGEB – KOBİGEL Gelişim Destek Programı Sonuçları Sorgulama

KOSGEB - KOBİGEL Gelişim Destek Programı

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2018 Sonuçları

Kobigel Nedir? KOBİGEL Desteklenecek Olan Projeler Neler Olabilir? KOBİGEL Programın Amacı ve Gerekçesi Nedir? Kobigel Proje Örnekleri Nelerdir? Kobigel Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

Kobigel Nedir?
İşletmelere özgü olan projelerin sorunlarını çözmek için ve bu sorunların maliyetlerini değerlendirmek için oluşturulan bu program ile birlikte KOBİ’lerin proje kültür bilincinin oluşması hedeflenmektedir. Özellikle bu bilincin oluşması amacıyla, işletmelerin proje yapma yeteneğinin geliştirilmesi amacıyla, proje yapma kapasitesi de yine proje ile sunulmaktadır. KOSGEB, ülkemiz plan/programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi İçin, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif çağrısına çıktı. Proje Teklif Çağrılarına, İmalat Sanayinin Yüksek-Orta Yüksek ve Düşük-Orta Düşük Teknoloji Düzeyinde Faaliyet Gösteren İşletmeler başvuruda bulundular.

KOBİGEL Desteklenecek Olan Projeler Neler Olabilir?
İşletmeleri farklı dallarda olan KOBİ’lerde bu projeden yararlanma şansına sahip olacaktır. Ancak burada belirlenen projelerin neler olduğunu açıklamak istiyoruz.

  • Üretim
  • Yönetim ve Organizasyon şirketleri
  • Pazarlama şirketleri
  • Dış ticaret şirketleri
  • İnsan kaynakları şirketleri
  • Mali işler şirketleri
  • Finans şirketleri
  • Bilgi yönetimi şirketleri

KOBİGEL Programın Amacı ve Gerekçesi Nedir?
Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması,
KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir.

Kobigel Proje Örnekleri Nelerdir?
Deri Giyim ve Aksesuar Satışı ; Öncelikle burada iş tanımının yapılması son derece önemlidir. Açacağınız iş fikrinin bütün detaylarını en ince ayrıntısına kadar inceledikten sonra işletmenizi gönül rahatlığı ile açabilirsiniz.

Samsun’da KOBİGEL desteği ile deri giyim ve aksesuar satışı yapan arkadaş bu işte başarılı olma şansını yakalamıştır. Projesinde sunduğu bütün detaylar kabul edilerek bu konuda KOSGEB’in sunduğu destek hizmetlerinden faydalanma şansını bulmuştur.

Kombi ve Petek satışı
Mehmet Dağıstanlı adlı girişimcinin Ankara’da açmış olduğu Kombi ve Petek satışı yaptığı işletmesi de dikkat çeken KOBİGEL projeleri arasında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda oldukça fazla talep olan bu alanda açtığı işletme bu alanda örnek projeler arasında girmektedir.

Elektronik ve yedek parça
2015 yılında bu alanda hizmet alan girişimci Osman Durmuş’nda KOBİGEL destek projesi sayesinde açmış olduğu Elektronik ve yedek parça işletmesi ile örnek projeler arasında yer almaktadır.

Optik ve Gözlük
Ayşe Maden isimli işletmeci de Optik ve Gözlük alanında açmış olduğu projesi ile hizmetlerine devam etmektedir. İstanbul’da bulunan işletmesi KOBİGEL proje destekleri arasında yer almaktadır.

Kuru incir işletmesi
Muğla’da bulunan Kuru incir işletmesinin sahibi Rasim Dağdeviren’de KOBİGEL projesi sayesinde işletmesini büyütenler arasında yer almaktadır.

2021 KOSGEB destekleri ne kadar?
Yeni istihdam edilecek her bir personel için 100.000 TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işletmenin %51 ve üstü hissesi tek başına bir kadın ortağa ait ise ya da işe alınan personel kadın ise geri ödemeli destek tutarı her bir personel için 110.000 TL olacaktır.

KOSGEB den kimler yararlanabilir?
2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ’ler başvuru yapabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.

Kimler KOSGEB desteği alamaz?
İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.

KOSGEB hangi işlere destek veriyor?
? İmalat (unlu mamül, kahve, çay, içecek, dokuma, giyim eşyası imalatı gibi)
? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…)
? Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…)
? Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)
? Bilgi ve iletişim (Yazılım, web tasarımı, kitap yayımı…)
? Mesleki teknik faaliyetler (Danışmanlık, fotoğrafçılık, tercüme, reklamcılık)
? Destek faaliyetleri (İş bulma acentesi, seyahat acentesi, temizlik, fuar organizasyonu, güvenlik, taşıt kiralama …)
? Konaklama ve yiyecek hizmetleri (lokanta, seyyar yemek vb)
? Bilgisayarların, kişisel eşyaların ve ev eşyalarının onarımı
? Kişisel eşyalar ile ev eşyalarının onarımı
? Deri eşyaların onarımı
? Mobilyaların ve ev döşemelerinin onarımı
? Saatlerin ve mücevherlerin onarımı
? Kuru temizleme
? Kuaförlük ve güzellik salonlarının faaliyetleri

Öncelikle işletmelerin KOSGEB’in resmi web sitesindeki ‘KOSGEB Veri Tabanı’na kayıt olması ve ‘KOSGEB Müdürlüğü’ne iş planı ve ilgili belgeler ile birlikte başvuru yapması gerekiyor.

KOSGEB de yaş sınırı var mı?
Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.

KOSGEB Avantajları Nelerdir?
KOSGEB’in ne olduğunu ve kimlerin başvurabileceğini anlattık. Şimdi de KOSGEB’in sunmuş olduğu avantajlardan bahsedelim:
? KOSGEB şirketin kuruluş sürecindeki masrafların bir kısmını karşılayarak, kişilerin rahat etmesini sağlar,
? İnsanların aklında olan projelerin geliştirilip kamuoyuna sunulmasını sağlar,
? Yeni istihdam alanları yaratır,
? Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlar,
? Faizsiz geri ödeme imkanı sunar,
? Kadınların iş hayatında öne geçmesi için pozitif ayrımcılık yaparak onlara yardımcı olur,
? Hali hazırda mevcut olan işletmelerin gelişmesine katkıda bulunur.

KOSGEB den kaç defa yararlanabilir?
Evet, İşletme, proje uygulama sürecinde; proje faaliyetleri, faaliyet – zaman planı, proje süresi ve giderleri için proje teklif çağrısında belirlenen esaslar dahilinde revizyon talep edebilir. Revizyon talebi, 12 ay ve daha kısa süreli projelerde 1 kez, 12 aydan uzun süreli projelerde en fazla 2 kez yapılabilir.

KOSGEB kredi sonucunu nasıl öğrenebilirim?
KOSGEB – KOBİGEL Gelişim Destek Programı Sonuçları Sorgulama sayfası
KOBİGEL Gelişim Destek Programı 2021 Sorgulama
Başvuru sonucunuzu görmek için aşağıdaki alana Vergi/T.C. Kimlik Numaranızı yazıp işleminizi tamamlayınız.
Vergi numarasının (şahıs işletmelerinde T.C. kimlik numarasının) sol başında “0” rakamı varsa, bunları silerek sorgulama yapınız.

ADS
5/5 - (6 votes)
(Toplam 350 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Benzer yazılar

One Thought to “KOSGEB – KOBİGEL Gelişim Destek Programı Sonuçları Sorgulama

  1. Harun

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş kamu kurumudur.

Leave a Comment